20.000Ft felett INGYENES kiszállítás

Szállítás átvevőpontra: 990 Ft-tól

1-3 munkanap és Nálad a csomag

20.000 Ft felett INGYENES kiszállítás

Szállítás átvevőpontra: 990 Ft-tól

1-3 munkanap és Nálad a csomag

0 Ft

Felturbózott Chilis bab Habanero 4x chiliszósszal

Szerző: Hornyák István

Szerző: Hornyák István

A házi ízek egyik alapítójaként fő célom, hogy a chili kultúra az egész ország lakosságának a szívét megdobogtassa valamilyen szinten. Prémium termékeinkkel és a jövőben tudásanyagainkkal, receptjeinkkel szeretnénk kedveskedni a rajongóinknak.

Ebben a receptajánló cikkünkben szeretnénk Neked bemutatni egy felturbózott Chilis babos receptet, amelyet a saját 350.000 SHU erősségű Habanero szószunkkal bolondítottunk még bivalyabbá…

Felturbózott Chilis bab Habanero 4x chiliszósszal

Adagok

4

adag
Előkészület

30

perc
Elkészítési idő

90

perc

Hozzávalók

  • 6 doboz vörösbab konzerv 

  • 20 dkg füstölt császárszalonna

  • 60 dkg marhalapocka vagy sertés

  • 20 dkg darált hús az 60 dkg-ból

  • 500 ml paradicsomszósz

  • 30 dkg csiperke gomba

  • 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika

  • 1 db zöld paprika, de el is hagyható

  • 2 fej vöröshagyma

  • 2 dl marha alaplé vagy víz

  • 2 dl sör

  • 6 gerezd fokhagyma

  • 2-3 evőkanál oregánó

  • 2 evőkanál római kömény

  • 20 dkg főtt csemegekukorica vagy konzerv

  • 1 púpozott evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaópor vagy 3-4 kocka 70-80%-os étcsokoládé

  • 1 púpos teáskanál fahéj

  • Ízlés szerint só, bors

  • 2-3 evőkanál zsír

Elkészítés

  • Felforrósítjuk a zsírt egy olyan edényben, amit a sütőbe is be lehet tenni. Ebben lesütjük az előre felkockázott szalonnát és a darált húst, ami kb. 10-15 perc alatt kész is. Ezután mehet rá a vöröshagyma és együtt pirítjuk tovább.

  • Mehet bele az apróra vágott fokhagyma, az oregánó, a rómaikömény, a Habanero chili szósz ízlés szerint, a fahéj, a kakaó és 2-3 percig tovább főzzük. Nagyon fontos, hogy állandóan kevergetni kell, nehogy leégjen!

  • Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikákat, a gombát és ismét 2-3 percig főzzük, kevergetjük.

  • Majd mehet bele a bab, a paradicsomszósz, sör és az alaplé. (Természetesen lehet áztatott babból is készíteni, de akkor a vörösbabot előző este be kell áztatni.)

  • Sózzuk, jól összekeverjük és utána a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd ott  sütjük tovább kb. 1-1,5 órát. A sütés közben néha keverjük meg, ellenőrizzük, hogy elég sós és csípős-e. (Ha úgy érezzük, hogy túl sűrű a chilis bab, akkor természetesen vizet mindig tehetünk hozzá.)

  • 1-1,5 óra eltelte után kivesszük a sütőből, belekeverjük a kukoricát, majd 2 percre visszatesszük, hogy rottyanjon még egyet és kész is a felturbózott Chilis babunk.

    Jó étvágyat hozzá!

    A recepthez ajánljuk

    Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel:

    Facebook
    Twitter
    Pinterest

    Szólj hozzá

    Az email címet nem tesszük közzé.

    0
      Kosár tartalma
      Vásárolj még 20000 Ft értékben az ingyenes szállításhoz.
      Jelenleg üres a kosárVissza a shopba
        Számítsa ki a szállítást
        kupon felhasználása

        Termékek keresése

        Értesülj elsőként legújabb termékeinkről
        csillag