20.000Ft felett INGYENES kiszállítás

Szállítás átvevőpontra: 990 Ft-tól

1-3 munkanap és Nálad a csomag

20.000 Ft felett INGYENES kiszállítás

Szállítás átvevőpontra: 990 Ft-tól

1-3 munkanap és Nálad a csomag

Chili útja a farmtól a polcodig

Szerző: Hornyák István

Szerző: Hornyák István

A házi ízek egyik alapítójaként fő célom, hogy a chili kultúra az egész ország lakosságának a szívét megdobogtassa valamilyen szinten. Prémium termékeinkkel és a jövőben tudásanyagainkkal, receptjeinkkel szeretnénk kedveskedni a rajongóinknak.

Milyen utat jár be a chili, amíg a magból a polcra kerül – majd az ételbe? Hosszú, és mindenképpen sok-sok odafigyelést igénylő folyamat ez, de nézzük meg közelebbről!

Általánosan elmondható, hogy minél erősebb egy chilifajta, annál nehezebb a termesztése. Hogy miért is van ez? Kényes és nagy odafigyelést igényel ugyanis ez a növény. Nagyon sokszor előfordul ugyanis, hogy nem kel ki, hiába vetik el, vagy ahogy kikel, el is szárad a növény. Nem véletlen: nagyon fontos például, hogy pontosan mikor ültetik el a magot, és az sem elhanyagolható, hogy milyen talajba, mert kifejezetten kedveli a tőzeg és kókuszrost keverékét. Lényeges, hogy tápoldatozni kell, figyelni kell a páratartalmat és a hőmérsékletet. De miért lényeges ennyi szempontra ügyelni? Azért, mert ha simán kiültetjük, lehet ugyan, hogy kinő, sőt, még terem is nekünk, de biztos, hogy nem lesz ugyanaz az íz és minőség. Nem lesz olyan, mint amilyennek lennie kell.

Ha sikerül mindenre figyelnünk, miután beérett a chili, következik a szüret. A leszedett paprikák az üzembe kerülnek, ahol alapos mosás vár rájuk, majd a magház kivétele, darálás következik, és a megfelelő recept alapján elkészítik őket.

A mi receptjeink több okból különlegesek. Először is: nem használunk ecetet, és csak 4%-nyi sót rakunk a termékekbe. Ez lényegesen kevesebb, mint az általános sótartalom ilyen termékek esetén. Fontos, hogy a darálás után többféle folyamat következik. Van olyan termék, amelyik ilyenkor érlelési fázisba lép pl.a Jolokia 4x szószunk. Termékeinkre 2,5 év szavatosságot adunk, melynek még egy titka van, melyet nem félünk bevallani: 0,2 nátrium-benzoátot adunk hozzájuk, valamint csipet citromsavat. Fontos elvárás ugyanis, hogy sokáig tudják használni ezeket a finomságokat vásárlóink.

Mire ügyelünk az egész folyamatban?

A minőségre mindenek felett: a termesztés során egy biztosítani a legjobbat. Éppen ezért a kivételesen szép paprikákat kézzel kell leszedni, tehát ha hibás, nem fog bekerülni a késztermékbe. El kell érnie az erősségi fokot is, ami elvárt – ennek megléte fóliánként van ellenőrizve. Nem adhatjuk lejjebb azt a minőséget, amit megszoktak vásárlóink. A hangsúly tehát a prémium termékeken van: semmi mag, semmi ecet, kevesebb só – és tökéletes alapanyag.

Így születik meg a kivételes termék: legyen az chili szósz, barbecue szósz kis chilivel, vagy maga a chili por üvegbe zárva. Lehet jalapeno, habanero, Trinidad Moruga Skorpió vagy Carolina Reaper chili – minden esetben maximálisan figyelünk a termelés minden fázisára.

Kattints ide, ha megkóstolnád!

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Görgess fel

Termékek keresése

Értesülj elsőként legújabb termékeinkről
csillag