Krumplikás Papri elkészítette nektek a tökéletes kézműves/házi Barbecue Hamburgert a Házi Ízek szószaival.
Próbáld ki az íz magáért beszél 😉
Házi, kézműves Hamburger felturbózva a Házi Ízektől
4
adag30
perc30
perc2
percHozzávalók a Húspogácsákhoz, szószhoz, töltelékez
1 kg marha darálthús - 30% zsír - 70% hús
2 teáskanál durvára őrölt Tarka bors
1 tk. Házi Ízek Chipotle chilipehely
Szószhoz
5-6 szem uborka
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál magos Dijon-i mustár
1 kis fej lilahagyma
Frissen őrölt színes bors
Ízlés szerint egy kis Só.
"Töltelékhez"
8 szelet vörös vagy fehér Cheddar sajt
Paradicsom
Ízlés szerinti saláta - jég-, rukkola-,fejessali -
Lila hagyma
Házi Ízek Black Royal szósz (Barbecue szósz)
Elkészítés
A marhahúst jól összegyúrom a fűszerekkel. A legjobb akkor a házi hambihús, ha magunk daráljuk otthon össze a húst és a marhafaggyút, illetve ha van egy kiváló hentesünk, megkérjük rá, hogy csináljon egy epic mixet.
Jó alaposan gyúrjuk össze a húst ezután, 4 db 250 grammos húsgolyót készítek belőle, majd a két tenyerem között szép nagy húspogácsákat formázok. Fontos: a húspogik széleinél a "repedéseket" érdemes eltüntetni, összedolgozni. Itt a kezünk hője nagy segítségünkre lehet, mivel a faggyút kicsit megolvasztja, így ha a hús jól volt gyúrva, szépen össze lehet majd tapasztani a széleken a réseket.
Sütőpapírból 4 db négyzetet kivágok, ezekre helyezem a húspogikat, majd hagyom őket szobahőre melegedni.
Amíg a húsra várunk elkészítjük a Szószt.
Az összes hozzávalót egy konyhai aprító gépbe dobjuk, majd pulzálva összedolgozom úgy, hogy azért lehessen még látni benne az uborkát és a hagymát is.
Ezután serpenyőben, oldalanként 1-2 percig sütöm a húspogikat. Ha a hús előtte ténylegesen szobahőn volt - tehát volt ideje átmelegedni-, akkor a húspogi vastagságától függően itt médiumot vagy medium rare-t kapunk.
Kiszedem a husikat egy tányérra, majd fejenként 2 szelet sajtot teszek rájuk. Amíg a zsömikkel foglalkozom, lesz ideje a sajtnak olvadni. Ha viszont nem bízunk az időben, egy tépés fóliával letakarva tuti, hogy elérjük a kívánt mértékű sajt-olvadást, viszont ekkor ne ijedjünk meg ha a fóliához ragad.
A Zsemlék mindkét felét megvajazom, majd megpirítom őket.
Ezután, a fantáziádra bízva tedd össze a hamburgert 😉
Tippek
- Süss mellé ropogós, hagymakarikát, vagy burgonyát. Az ízélmény garantált
Jó étvágyat hozzá! 🙂
A recept és a képek fő alkotója: Krumplikás papri