20.000Ft felett INGYENES kiszállítás

Szállítás átvevőpontra: 990 Ft-tól

1-3 munkanap és Nálad a csomag

20.000 Ft felett INGYENES kiszállítás

Szállítás átvevőpontra: 990 Ft-tól

1-3 munkanap és Nálad a csomag

0 Ft

Házi/Kézműves Hamburger recept a Házi Ízekkel

Szerző: Hornyák István

Szerző: Hornyák István

A házi ízek egyik alapítójaként fő célom, hogy a chili kultúra az egész ország lakosságának a szívét megdobogtassa valamilyen szinten. Prémium termékeinkkel és a jövőben tudásanyagainkkal, receptjeinkkel szeretnénk kedveskedni a rajongóinknak.

Krumplikás Papri elkészítette nektek a tökéletes kézműves/házi Barbecue Hamburgert a Házi Ízek szószaival. 
Próbáld ki az íz magáért beszél 😉  

Házi, kézműves Hamburger felturbózva a Házi Ízektől

Adagok

4

adag
Előkészület

30

perc
Elkészítési idő

30

perc
Sütési idő

2

perc

Hozzávalók a Húspogácsákhoz, szószhoz, töltelékez

Elkészítés

  • A marhahúst jól összegyúrom a fűszerekkel. A legjobb akkor a házi hambihús, ha magunk daráljuk otthon össze a húst és a marhafaggyút, illetve ha van egy kiváló hentesünk, megkérjük rá, hogy csináljon egy epic mixet.

  • Jó alaposan gyúrjuk össze a húst ezután, 4 db 250 grammos húsgolyót készítek belőle,  majd a két tenyerem között szép nagy húspogácsákat formázok. Fontos: a húspogik széleinél a "repedéseket" érdemes eltüntetni, összedolgozni. Itt a kezünk hője nagy segítségünkre lehet, mivel a faggyút kicsit megolvasztja, így ha a hús jól volt gyúrva, szépen össze lehet majd tapasztani a széleken a réseket.

  • Sütőpapírból 4 db négyzetet kivágok, ezekre helyezem a húspogikat, majd hagyom őket szobahőre melegedni.

  • Amíg a húsra várunk elkészítjük a Szószt.

  • Az összes hozzávalót egy konyhai aprító gépbe dobjuk, majd pulzálva összedolgozom úgy, hogy azért lehessen még látni benne az uborkát és a hagymát is.

  • Ezután serpenyőben, oldalanként 1-2 percig sütöm a húspogikat. Ha a hús előtte ténylegesen szobahőn volt - tehát volt ideje átmelegedni-, akkor a húspogi vastagságától függően itt médiumot vagy medium rare-t kapunk. 

  • Kiszedem a husikat egy tányérra, majd fejenként 2 szelet sajtot teszek rájuk. Amíg a zsömikkel foglalkozom, lesz ideje a sajtnak olvadni. Ha viszont nem bízunk az időben, egy tépés fóliával letakarva tuti, hogy elérjük a kívánt mértékű sajt-olvadást, viszont ekkor ne ijedjünk meg ha a fóliához ragad. 

  • A Zsemlék mindkét felét megvajazom, majd megpirítom őket.

  • Ezután, a fantáziádra bízva tedd össze a hamburgert 😉 

Tippek

  • Süss mellé ropogós, hagymakarikát, vagy burgonyát. Az ízélmény garantált

Jó étvágyat hozzá! 🙂


A recept és a képek fő alkotója: Krumplikás papri

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.

0
    Kosár tartalma
    Vásárolj még 20000 Ft értékben az ingyenes szállításhoz.
    Jelenleg üres a kosárVissza a shopba
      Számítsa ki a szállítást
      kupon felhasználása

      Termékek keresése

      Értesülj elsőként legújabb termékeinkről
      csillag