Fekete Miki elkészíti Pupi segítségével élete első lángosát 1,4 kilós giga méretben. Nézd meg a videót és másold le otthon Te is. 🙂
A Giga lángos burger Fekete Miklós módra
2
adag30
perc45
perc20
percHozzávalók
2dl langyos tej
50g élesztő
1 csapott ek. cukor
1kg liszt
1tk só
Marhahús
Bors
Sajt
Baconszalonna
Étolaj
Elkészítés
2dl langyos tejbe belemorzsolunk 50g élesztőt, majd hozzáadunk 1 csapott ek. cukrot.
Külön keverőtálba 1kg liszthez hozzáadunk 1dl langyos vizet, 1tk sót és a felfuttatot élesztős masszát (cuclit).
A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva minimum fél órát kelesztjük.
Miután elkezdtük keleszteni a lángostésztát, közben elkészítjük a marhahús pogácsákat ízlés szerint sóval és borssal, akár reszelt sajttal, végül lepirítjuk a bacon csíkokat.
Miután szép nagyra megkelt a lángos tészta, az enyhén beolajozott kezünkkel kör formát formázunk belőle és belerakjuk az előre jól felforrósított olajba.
Miután az egyik felét készre sütöttük, egy hirtelen mozdulattal egy fogó segítségével megfordítjuk és pár másodprecig sütjük tovább, míg az a fele is szépen megsül.
Végül egy papír segítségével csöpögtessük le a felesleges olajat.
Mindezek után következik a burger rétegeinek az összeállítása:
A lángosra kötőanyagként egy kis reszelt sajtot szórunk
Chilis ketchupot csepegtetünk rá
A feldarabolt rozmaringos sült fokhagymával picit megszórjuk
Rátesszük a megsült marhapogácsát Black Royallal megcsöpögtetve
Rá két szelet sült bacon
Néhány szelet paradicsom
Friss roppanós salikeverék
Pár db Jalapeno szelet
A tetejére egy kis reszelt sajt
Majd a másik lángossal lefedjük
Tipp
- Ecsettel kend meg a lángost a rozmaringos olajjal, mert a srácok szerint úgy még finomabb!
Egy kiadós brutálfinom giga lángos burger.
Jó étvágyat hozzá! 🙂